Alegerea rachetei

Scurt ghid in alegerea rachetelor

Alegerea rachetei de tenis se face in functie de mai multe criterii:

Greutatea:

 • sub 250 g - rachete pentru copii sau juniori sub 12 ani
 • 250-280 g - rachete de putere pentru jucatori cu lovituri scurte sau cu abilitati fizice reduse
 • 280-315 g - rachete pentru intermediari spre avansati - ofera combinatia ideala intre putere si control. Aceasta este cea mai populara alegere intre jucatorii de club.
 • peste 315 g - rachete de control pentru jucatorii cu puternice abilitati fizice, si cu lovituri dezvoltate

Marimea Capului Rachetei:

 • Mid 548-606 cm2 (85 - 94 sq in) - corespund categoriei a patra de greutate oferind control si necesitand coordonare si precizie mare pentru a putea lovi mingea cu mijlocul.
 • MidPlus 607-646 cm2 (95-101 sq in) - corespund de obicei categoriei a treia de putere oferind o buna combinatie intre putere si control
 • Oversize 646-774 cm2 (101-120 sq in) - sunt rachetele cu greutatea de obicei intre 250-280g care ofera putere sporita in special datorita marimii capului rachetei

Asezarea Corzilor:

 • Este notata de obicei in numarul acestora mai intai pe verticala si apoi pe orizontala. Ex: 16/19 = 16 linii de racordaj pe verticala si 19 pe orizontala.
 • Structura densa (de ex. 18/20) ofera un control mai bun (mai rigide) si o durabilitate mai mare a racordajului acesta miscandu-se mai putin. Elasticitatea este redusa.
 • Structura rasfirata (de ex. 16/18) ofera o capacitate mai mare de efect, o putere mai mare (elasticitate mai mare) dar o durabilitate mai mica a racordajului.

De cele mai multe ori, atunci când vă cumpăraţi o rachetă, aceasta prezinta o tensiune minimă sau maximă, cu care se racordează. Tensiunea de racordare care trebuie folosita este dependentă de mulţi factori, în funcţie de: suprafaţa de joc, mingiile folosite, tipul de joc al posesorului rachetei, precum şi temperatura la care se joacă sau umiditatea.

Marimea Manerului

Marimile standard ale manerului le gasiti mai jos in sistemul european si cel american:

Marime EU     Marime US                       

   L1                  4 1/8

   L2                  4 1/4

   L3                  4 3/8

   L4                  4 1/2

   L5                  4 5/8

Marimea cea mai utilizata de catre adulti este L3 . Majoritatea jucatorilor aleg un grip mai mic daca se afla intre 2 marimi standard. Un grip mai mic iti da senzatia de siguranta iar pentru a ajunge la marimea ideala se poate adauga un overgrip.

alegerea marimii manerului rachetei

Marimea manerului este ideala daca introducand degetul aratator de la cealalta mana, acesta va atinge intr-o parte podul palmei si in cealalta parte va atinge varful degetelor mainii care tine racheta dupa cum se paote vedea in imaginea de mai jos.

 

Pentru mai multe detalii si sfaturi nu ezita sa ne contactezi telefonic sau prin email la

 • +40 757 509 516

si datorita experientei noastre vaste in tenis te vom ajuta sa faci alegerea perfecta!