Zepp-Tennis Kit


  • 806,00lei

  • Disponibilitate:5-7 zile
  • Cod produs: ZA1T2EUTenisul intalneste tehnologia: Zepp Tennis Sensor
 
Urmand trendul tracker-urilor din fitness. piata dispozitivelor de tenis "conectate" pare a fi in continua crestere cu introducerea unor noi dispozitive. Primul dizpozitiv aparut a fost Babolat's Pure Drive Play, prima racheta de tenis conectata din lume. Acum a fost introdus Zapp Tennis Sensor, un competitor aparut recent in aceasta piata. De asemenea va aparea in curand Shot Stats Challenger, un dizpozitiv asemanator unui amortizor care, atasat oricarei rachete, ofera in timp real informatii despre viteza, impact, efect si mai multe. Pana acum Zepp Tennis Sensor atrage o parte a pietei diferita fata de racheta celor de la Babolat, mai jos vom descrie cateva dintre proprietatile acesteia.
 
Conectivitate si uzabilitate
 
Dispozitivul Zepp poate fi conectat usor la un smartphone sau o tableta prin Bluetooth, dupa ce utilizatorul isi creeaza profilul. Spre deosebire de Pure Drive Play, Zepp se conecteaza instant avand o notificare audio care atentioneaza in momentul in care dispozitivul este conectat sau deconectat(aceasta optiune poate fi dezactivata). Daca telefonul tau este conectat in timpul jocului, informatile date sunt incarcate automat, insa dispozitivul poate stoca informatii detaliate pentru 200.000 de lovituri offline, pana la urmatoarea sincronizare. 
 
Zepp vine de asemenea cu un cablu pentru incarcare prin care se poate conecta la un computer prin intermediul unui port USB, dar procesarea informatilor este facuta de catre dizpozitiv( Babolat are o interfata pentru computer in care vine in completarea aplicatiei.). Pornirea si oprirea dispozitivului se face usor si ofera un indicator luminos cand bateria este descarcata. Atasarea senzorului de manerul rachetei de tenis este simpla, siliconul montat iti permite asa aranjezi senzorul. Chiar daca este plasat deasupra overgrip-ului, in timpul jocului dispozitivul nu incomodeaza jucatorul.
 
Principalul dezavantaj este faptul ca senzorul cantereste 18 grame, ceea ce este o greutate considerabila care se adauga la manerul oricarei rachete, afectand greutatea statica si balansul rachetei. Jucatorii care folosesc de obicei rachete de tenis usoare, head heavy vor simti o diferenta mai mare cand ataseaza dispozitivul. Chiar daca optiunile pentru conectivitate nu sunt atat de multe ca si in cazul dizpozitivului Babolat Play ( momentan nu exista nicio optiune pentru computer sau pentru retele sociale ), Zepp este foarte comod si permite jucatorului sa joace cu orice racheta de tenis doreste.
 
 
Colectarea si Interpretarea informatilor
 
Dizpozitivul Zepp Tennis Sensor foloseste accelerometri duali si un giroscop pe 3 axe pentru a analiza directia si viteza rachetei. Acest lucru ii ofera posibilitatea de a oferi informatii despre modul in care lovesti, tipul loviturii( dreapta, taiata, cu efect ) si forta fiecarei lovituri.
 
Cand analizeaza o lovitura cu efect, Zepp ofera informatii ai limitate fata de alte produse precum Pure Drive Play, deoarece (momentan) nu masoara cat efect a fost aplicat. Pur si simplu ofera un raport al loviturilor, acesta iti permite sa vezi ce lovituri prefera un jucator si pe ce lovituri trebuie sa insiste la antrenamente( loviturile in care are mai putina incredere).
 
Forta cu care lovesti poate fi reprezentata ca un grafic al tuturor loviturilor sau a unui tip anume de lovituri. Graficul arata de asemenea puterea maxima folosita pentru fiecare lovitura precum si o medie; ceea ce iti permite sa urmaresti rezistenta jucatorului si modul in care forta fluctueaza pe parcursul sesiunilor lungi de joc.
 
O alta caracteristica importanta care a fost recenta adaugata este Impact Locator(localizarea impactului). Acest instrument iti permite sa evaluezi fiecare lovitura si sa vezi cu ce parte a rachetei lovesti mingea. Ca si competitorii sai, Zepp estimeaza aceasta locatie analizand frecventele(vibratia) data de racordaj la contact si aplicand un algoritm. Este o modalitate buna de a identifica problemele cu pasii si sincronizarea in momentul loviturilor. Includerea recenta in cadrul aplicatiei Zepp creste functionalitatea acesteia.
 
Probabil una dintre cele mai mari caracteristici recent adaugate aplicatiei Zepp este instrumentul 3D Serve Analysis tool. Aceasta optiune inregistreaza fiecare serva pe care o executi ca un model tridimensional. Poti privi o inregistrare video a fiecarei serve si sa vezi lovitura de la inceput pana la sfarsit. Prin intermediul aplicatiei poti vedea viteza fiecarei serve, viteza estimata a mingii, nivelul efectului, reculul si timpul impactului. De asemenea, aceasta optiune iti permite sa compari oricare doua serve precum si suprapunere loviturii unui jucator profesionist cu a ta pentru comparare. Zepp este primul dispozitiv de pe piata care ofera un model complet al unei lovituri, ceea ce face ca instrumentul Serve Analysis sa fie cea mai important caracteristica a sa. Chiar daca nu trebuie privit ca o metoda de a perfectiona serva fara antrenament adecvat, poate fi o achizitie extraordinara pentru un jucator care incearca sa identifice zonele care trebuie imbunatatite.
 
Verdict final
 
Zepp Tennis Sensor ofera o adevarata provocare competitiei datorita raportului calitate-pret. Desi momentan nu ofera informatii detaliate precum competitorii sai, ofera un raport excelent despre meciul unui jucator si poate fi usor pentru a imbunatatii unele lovituri. Datorita usurintei cu care poate fi folosit, pretul redus fara de Pure Drive Play si posibilitatea de a fi compatibil cu orice racheta acest dispozitiv ar trebui luat in considerare pentru cineva care cauta un dizpozitiv conectat care sa-le analizeze jocul.
 
Zepp vor continua sa imbunatateasca modul in care sistemul inregistreaza informatiile si sa adauge noi optiuni si caracteristici. Adaugarea recenta a instrumentelor Impact Locator si 3D Serve Analysis  
demonstreaza dorinta celor de la Zepp de a imbunatatii produsul. Daca schimbarea rachetelor si cantitatea mare de informatii pentru a analiza jocul nu iti face placere, Zepp este alegerea ideala.
Ofera un bun echilibru intre o interfata prietenoasa(user-friendly), instrumente usor de folosit si pret accesibil.
 
 
Alaturate revolutiei in tenis si cumpara dispozitivul Zepp Tennis Sensor

Spune-ţi opinia

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun