Acasa / Produse / Padel, sportul ce cucereşte de la primul meci

Padel, sportul ce cucereşte de la primul meci

padel

Eşti deja jucător de padel­? Sau eşti tentat să încerci? Uşor de practicat, padelul a devenit rapid sportul preferat al multor sportivi, dar şi al familiilor cu copii ori, pur şi simplu, de grupuri de prieteni.

Ne-am gândit că ţi-ar plăcea să afli mai multe despre acest sport relativ nou şi ce îl face atât de atractiv pentru toate categoriile de vârstă, indiferent de nivelul de joc.

Foarte popular în ţările hispanice, acest sport a fost inventat în Acapulco, Mexic, de către Enrique Corcuera, în 1969. În ultimii ani, padelul câştigă teren foarte mult şi în Europa, devenind cel mai “cool” sport al momentului. Dar padelul a demonstrat deja că nu este doar o modă, instalandu-se foarte bine şi în România. Acest sport ce combină distracţia cu mişcarea şi interacţiunea socială are din ce în ce mai mulţi practicanţi şi la noi în ţară.

Regulile sunt simplu de înţeles chiar de la început, atfel că jucătorii se pot bucura de dinamismul padelului de la primul meci. Terenul de padel se aseamănă cu cel de tenis şi squash, fiind însă închis de pereţi de sticlă sau metalici. Racheta de padel este scurtă, fără corzi, iar începătorilor li se recomandă modelele în formă de lacrimă, cât mai uşoare, care să permită o zonă de centrare mai mare. Am putea spune că racheta de padel se aseamănă mai mult paletei de ping pong, prin uşurinţa de manevrare.

Şi încălţămintea folosită de către jucătorii de padel este perfect adaptată mişcărilor rapide, intense. Aderenţa şi amortizarea sunt foarte importante, iar toate acestea trebuie obţinute concomitent cu confortul deplin din timpul meciului. Din fericire, mărcile cu tradiţie în designul echipamentelor sportive pentru padel, cum ar fi Babolat, au creat cele mai potrivite modele de încălţăminte pentru acest sport.

La Tenis Axyall găseşti echipamente speciale pentru padel, atât din gama Babolat, cât şi Pros Pro. Alege modelele potrivite ţie şi dă startul distracţiei pe terenul de padel!

 

www.tenisaxyall.ro

Despre Tenis Axyall

Vezi Altceva

Novak Djokovic, testat pozitiv pentru Coronavirus!

    Novak Djokovic, testat pozitiv la COVID-19, după Dimitrov, Coric şi Troicki Novak Djokovic este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.