Acasa / Tenis / Codul bunelor maniere pentru fanii tenisului

Codul bunelor maniere pentru fanii tenisului

Meciul România-Elveţia din cadrul Fed Cup se desfăşoară la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 21-22 aprilie, iar noi îţi oferim şansa de a câştiga 2 bilete pentru o zi! În perioada 26 martie-15 aprilie, oricum cumpărătură faci pe www.tenis-axyall.ro îţi aduce o şansă de câştig! Mai multe detalii disponibile în regulamentul concursului: www.tenisaxyall.ro/Regulament-Concurs-Fed-Cup.

Tenisul stârneşte pasiuni atât pe teren, dar şi în tribune. Bucuria de a fi alături de sportivii preferaţi, jucători de tenis profesionişti, este foarte mare, iar fanii înfocaţi aşteaptă cu nerăbdare fiecare meci pentru a-şi susţine favoriţii.

Dar jocul de tenis necesită multă concentrare şi motivaţie din partea jucătorilor, pentru care factorul psihologic este deosebit de important, în orice meci. Cum ar trebui să fie comportamentul fanilor, astfel încât să fie un sprijin pentru jucători, iar nu un impediment?

Linişte, vă rog!

Liniştea este foarte importantă pentru concentrarea jucătorilor, astfel că în timpul jocului este recomandat ca telefoanele să fie închise, iar aplauzele, discuţiile şi scandările să fie păstrate pentru momentele de pauză. OK, după o lovitură extraordinară ne putem exprima entuziasmul, dar doar pe moment, fără a distrage atenţia jucătorilor mai departe. Fără sfaturi de joc sau remarci răutăcioase faţă de adversari! Sunt mai multe motive pentru care denumirea  de “sport al regilor” a fost păstrată pentru tenis, printre care şi faptul o anumită curtoazie este recomandată pe teren. Pentru că îi apreciem pe jucători, trebuie să le arătăm respectul nostru.

Mişcarea este pe teren

Este recomandat ca, după începerea meciului, fiecare spectator să-şi păstreze locul. Atenţia jucătorilor poate fi uşor distrasă de vânzoleala din tribune, iar politeţea recomandă să nu ne ridicăm în picioare în timpul jocului, din respect pentru jucători, în primul rând, dar şi pentru ceilalţi spectatori.

Bucură-te de joc

În această eră a telefoanelor mobile, am fi tentaţi să fotografiem fiecare mişcare şi să ne ţinem informaţi prietenii mai puţin norocoşi, care nu au putut ajunge la joc. Ce este de reţinut: flash-ul aparatului foto sau al telefonului poate fi deranjant pentru jucători, astfel că este indicat să nu îl folosim.

Chiar dacă tenisul este un sport mai “tăcut” decât altele, acest lucru nu înseamnă că nu ne putem susţine favoriţii, dacă ovaţiile noastre sunt la momentul şi volumul potrivit.

Ce aţi mai adauga unui cod al bunelor maniere în tenis?

 

 

 

www.tenisaxyall.ro

Despre Tenis Axyall

Vezi Altceva

Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, testat pozitiv cu Coronavirus

Novak Djokovic Adria Tour, a continuat vineri cu anunțul că antrenorul lui Novak, fostul campion la Wimbledon …

Un comentariu

  1. Respect pentru adversar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.