Acasa / Tenis / Care este povestea lui Roger Federer?

Care este povestea lui Roger Federer?

“Atunci când faci ceva cel mai bine în viaţă, nu-ţi doreşti cu adevărat să te dai bătut – şi asta înseamnă tenisul pentru mine.” – Roger Federer

Cu toţii îl cunoaştem şi îl apreciem pe marele jucător de tenis, Roger Federer. Dar care este povestea lui de viaţă?

Vedeta tenisului mondial, Roger Federer, s-a născut pe 8 august 1981, la Basel, Elveția. Tatăl său, Robert Federer, elveţian de origine, a cunoscut-o pe mama sa Lynette Du Rand, din Africa de Sud, în timpul unei călătorii de afaceri.  Am putea spune, cunoscând reuşitele lui Roger, că au fost cei mai buni părinţi pe care şi-i putea dori!

viata roger federer

Federer a fost pasionat de sport la o vârstă fragedă, jucând mult tenis și fotbal în copilărie. La 11 ani, a fost printre primii trei jucători de tenis juniori din Elveția. La vârsta de 12 ani, a decis să renunțe la alte sporturi și să-și concentreze toate eforturile asupra tenisului, la care excela cu naturaleţe. Până la 14 ani, el a fost complet absorbit de joc, avea două sau trei turnee pe lună și se antrena șase ore pe săptămână. Idolii lui erau  Boris Becker și Stefan Edberg.

La doar 14 ani, Federer a devenit campion național junior în Elveția și a fost ales să se antreneze la Centrul Elvețian de Tenis Național din Ecublens. A intrat în circuitul de juniori de tenis de la Federația Internațională de Tenis în iulie 1996 și a avut prima sa sponsorizare până la vârsta de 16 ani.

A devenit profesionist în 1998 și, odată cu victoria la Wimbledon în 2003, a devenit primul elvețian care a câștigat titlul la single Grand Slam. Federer a câștigat un record de 19 campionate de Grand Slam la single. În iulie 2017, Roger Federer a câștigat al 8-lea titlu record la Wimbledon, devenind astfel cel mai în vârstă campion în “Open Era”, la vârsta de 35 de ani.

Roger Federer

În 2009, Federer s-a căsătorit cu Mirka Vavrinec, fostă jucătoare de tenis profesionist. În iulie, ei a devenit părinți pentru două fetiţe gemene identice, Myla și Charlene. La 6 mai 2014, cuplul a primit o altă mare surpriză în viaţa lor: cel de-al doilea set de gemeni, băieți Leo și Lenny. Federer locuieste împreuna cu familia sa în Bottmingen, Elveţia.

„Mirka nu vrea să fie departe de mine și nici eu nu vreau să fiu departe de ea”, a spus Federer într-un interviu. Având în vedere că, spre deosebire de alte sporturi, tenisul are o faţetă destul de singuratică când eşti în top, sprijinul și angajamentul lui Mirka față de joc au fost contribuit, fără îndoială, la succesul lui Roger.

Federer vorbește fluent limba germană, engleză și franceză. O altă activitate sportivă preferată este înotul, pe care îl practică ori de câte ori are ocazia. Se spune că fiecare dintre proprietăţile sale are facilităţi de înot şi se crede că deţine şi o casă de vacanţă în Maldive, unde oceanul este piscina sa.

Iată un tur video al uneia dintre proprietăţile sale:

În 2003, Federer a înființat Fundația Roger Federer, care acordă granturi țărilor sărace ce au rate de mortalitate infantilă mai mare de 15%, pentru proiecte educaționale și sportive, printre altele.

În 2007, Roger Federer a devenit prima persoană elvețiană în viaţă care a apărut pe un timbru elvețian. Imaginea poștală prezintă imaginea lui Roger cu trofeul de la Wimbledon.

În 2011, Federer a fost votat ca a doua persoană cea mai de încredere și mai respectată din lume, alături de Nelson Mandela.

După cel mai recent triumf de la Wimbledon de anul acesta, Roger Federer a fost numit cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile şi este favoritul de la US Open, turneul care va începe în 28 august.

Nu ne rămâne decât să-i ţinem pumnii şi să ne pregătim pentru noi demonstraţii de tenis de mare clasă, din partea lui Roger Federer!

Explorează pe Tenis Axyall colecţia de echipamente sportive dedicate lui Roger Federer, pe care el însuşi le poartă în competiţii:

Echipamente Roger Federer.

 

www.tenisaxyall.ro

Despre Tenis Axyall

Vezi Altceva

Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, testat pozitiv cu Coronavirus

Novak Djokovic Adria Tour, a continuat vineri cu anunțul că antrenorul lui Novak, fostul campion la Wimbledon …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.