Acasa / Tenis / Wimbledon – câteva lucruri interesante despre turneu pe care (poate) nu le ştiai

Wimbledon – câteva lucruri interesante despre turneu pe care (poate) nu le ştiai

Wimbledon

Renumitul turneu care se desfăşoară pe iarbă încă din 1877 este cel mai vechi şi cel mai prestigios turneu de tenis. Anul acesta se dă startul competiţiei pe 3 iulie. Există multe lucruri fascinante despre Wimbledon, iar unele dintre ele sunt mai puţin cunoscute.

Premii fabuloase, costuri pe măsură

Anul acesta, finaliştii la simplu vor primi un premiu de 1.100.000 lire sterline, iar câştigătorii titlului de campion vor încasa 2.200.000 milioane de lire sterline. Dar cât costă să devii campion? Estimările făcute de către AAT (Asociaţia Tehnicienilor Contabili din Marea Britanie) arată că toate cheltuielile se pot ridica la  2,7 milioane de lire sterline. Calculul s-a bazat pe antrenarea unei potențiale vedete de tenis și a intrării în turnee de la vârsta de cinci până la 22 de ani.

Cel mai lung meci de tenis

11 ore a durat cel mai lung meci de tenis din istorie, care s-a desfăşurat la Wimbledon în 2010 pe durata a 3 zile. John Isner din SUA, l-a învins în cele din urmă pe francezul Nicolas Mahut cu scorul de 6–4, 3–6, 6–7(7), 7–6(3), 70–68.

Cel mai tânăr campion

Boris Becker a câștigat campionatul de la Wimbledon în anul 1985 la vârsta de doar 17 ani şi 227 de zile. De altfel, el a fost şi primul german care a câştigat campionatul, nefiind cotat printre favoriţi. Dar cea mai tânără campioana la single femimin de la Wimbledon este Charlotte Dod, care a câștigat campionatul în 1887 la vârsta de 15 ani și 285 de zile. Numele ei stă înscris şi în Cartea Recordurilor, ca cel mai versatil atlet de sex feminin din toate timpurile, ea fiind medaliată şi la tir cu arcul, campioană la golf şi membru al echipei de hockey.

Prădătorul de la Wimbledon

Rufus este renumitul șoim de la Wimbledon, special instruit pentru a ţine porumbeii departe. Doar un prădător ca Rufus este capabil să țină vizitatorii nedoriți în afara terenului în timpul campionatelor. Şoimul patrulează curțile timp de o oră în fiecare dimineață, pentru a se asigura că nu există urmă de porumbel pe terenuri.

Alb imaculat

Wimbledon are un cod de îmbrăcăminte albă și arbitrul decide dacă jucătorii respectă prevederile codului. Campionul a 8 Grand Slam-uri, Andre Agassi, a refuzat să concureze la Wimbledon între 1988 și 1990 din cauza restricțiilor impuse codului de îmbrăcăminte.

250 de copiii de mingi

Să fii copil de mingi la Wimbledon nu este o treabă uşoară.  Băieții și fețele care se ocupă de mingi trebuie să aibă reflexe rapide şi să poată urmări perfect mingile de tenis. Ei se antrenează încă din februarie pentru această sarcină dificilă, în urma acestor pregătiri fiind selectaţi doar 250 de băieţi şi fete pentru campionate, cu vârsta medie de 15 ani.

Acest turneu este o şi o ocazie importantă pentru brandurile de sport să îşi prezinte colecţiile dedicate evenimentului. Descoperă pe Tenis Axyall colecţiile de echipamente create pentru turneul Wimbledon 2017!

Colecţia adidas pentru Wimbledon 2017

Colecţia Nike pentru Wimbledon 2017

 

www.tenisaxyall.ro

Despre Tenis Axyall

Vezi Altceva

Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, testat pozitiv cu Coronavirus

Novak Djokovic Adria Tour, a continuat vineri cu anunțul că antrenorul lui Novak, fostul campion la Wimbledon …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.