Acasa / Tenis / Sfaturi pentru un început de succes în tenis

Sfaturi pentru un început de succes în tenis

Sfaturi tenis

Oricine are nevoie de câteva sfaturi atunci când începe să joace tenis. Ne-am gândit că ţi-ar fi utile câteva sugestii pentru ca timpul petrecut pe teren să fie cât mai plăcut, de aceea l-am întrebat pe Andrei Belei, antrenor de tenis de câmp în Sibiu, care ar fi câteva dintre ideile utile pe care le poţi pune în practică. Cum poţi deveni un bun jucător? Iată ce am aflat:

  1. Nu sări peste încălzire înainte de meci! Poţi evita o serie de accidente, aşa că asigură-te că te-ai încălzit suficient şi ţine genunchii flexaţi pe parcursul meciului.
  2. Păstrează-ţi mintea relaxată, dar şi alertă în acelaşi timp. Cu alte cuvinte, nu scăpa mingea din ochi! Încearcă să te concentrezi în timp ce-ţi coordonezi mişcările.
  3. Trebuie să te echipezi corespunzător jocului. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să ai neapărat cel mai nou tricou purtat de Roger Federer, deşi ar fi plăcut:), ci că trebuie să fii confortabil: încălţăminte adecvată, haine comode şi racheta potrivită stilului tău.
  4. O variantă care te va ajuta să serveşti cu mai multă putere este să arunci mingea sus înainte să loveşti, astfel îi vei imprima mai multă viteză.
  5. Atenţie la mingi, nu vrei să te străduieşti inutil cu o minge care nu mai sare bine, doar îţi vei pierde timpul.
  6. Ai grijă şi la pauze, câteva minute de respire pentru hidratare îţi vor face bine şi te vei întoarce revigorat pe teren.
  7. Învaţă tehnicile corecte. Un jucător de tenis trebuie să fie conștient de tehnica adecvată a loviturilor în timpul jocului. Tehnica nu înseamnă doar să știi cum să lovești mingea cu racheta. Aceasta implică diferite tipuri de strategii, cum ar fi diferitele moduri în care să ţii racheta, plasarea mingii pe partea opusă și capacitatea de a citi intenția adversarului. Învățarea tehnicilor de bază în tenis este importantă pentru un începător, deoarece ajută la îmbunătățirea generală pe termen lung.
  8. Lucrează constant la tehnica mentală. Tenisul este incomplet, dacă psihicul nu este forte. Dacă un jucător nu pune accent pe psihic, atunci nu poate fi un jucător de succes. Forța mentală în tenis funcționează ca un potențator de energie, fiind de ajutor jucătorului atunci când epuizarea fizică îşi poate spune cuvântul.
  9. Nu te lăsa! Tenisul nu se învaţă în 7 sau 10 lecţii, ci necesită antrenament şi învăţare constante. Chiar dacă nu eşti jucător profesionist, antrenamentul nu trebuie să aibă întreruperi mari, aşa rezultatele vor apărea de la sine.

Găseşti toate echipamentele adecvate stilului tău de joc de tenis la Tenis Axyall. Ai nevoie de ajutor să te decizi? Suntem aici să te ajutăm!

www.tenisaxyall.ro

Despre Tenis Axyall

Vezi Altceva

Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, testat pozitiv cu Coronavirus

Novak Djokovic Adria Tour, a continuat vineri cu anunțul că antrenorul lui Novak, fostul campion la Wimbledon …

Un comentariu

  1. As dormi sa devin jucător de tenis doar ca nu am finanțe de a plăti un atrenor pentru a m-a învață nivelul înalt al tenisului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.