Acasa / Tenis / Tenisul pentru juniori. Cum îi ajutăm să reuşească?

Tenisul pentru juniori. Cum îi ajutăm să reuşească?

tenis junioriFie că este vorba despre tenis sau orice alt sport pe care îl practică cei mici, câteva sfaturi şi principii folositoare pot face minuni pentru performanță, devenind aliatul care conduce juniorul către victorie. Părinţii au un rol important în evoluţia tânărului jucător, astfel încât următoarele sugestii li se adresează, în principal, lor.

Orice ai face, bucuria jocului trebuie să fie pe primul loc! Este important ca juniorii să nu se simtă în niciun fel constrânşi în practicarea tenisului, iar orele de antrenament să fie aşteptate cu nerăbdare şi să le facă plăcere. Trebuie să îi încurajăm şi să îi ajutăm se simtă în largul lor pe teren.

Fiecare copil este diferit. Din acest motiv, caută să îi oferi tânărului practicant de tenis echipamentul potrivit vârstei şi staturii lui, fie că vorbim despre rachete speciale pentru juniori, pantofi de sport sau mingi. Nu există o regulă generală, de aceea trebuie să îi creăm un mediu favorabil jucătorului pe teren. În colecţia Tenis Axyall veţi găsi echipament special pentru tenis, dedicat tinerilor, fete sau băieţi.

Disciplina este o parte a tenisului. Nu este uşor pentru un copil să îşi păstreze concentrarea, mai ales la vârste mai fragede, dar încercaţi să corectaţi comportamentul indisciplinat (care poate avea cauze multiple) cu ajutorul antrenorului, după orele de antrenament.

Nu eşti copilul tău. Încercaţi să nu vă proiectaţi propriile ambiţii şi visuri de a avea un copil campion asupra juniorului. Prea multă presiune pentru rezultate îl poate îndepărta de tenis, rolul părintelui este de a susţine copilul şi de a-i oferi tot ceea ce are nevoie pentru practicarea acestui sport, alături de suportul moral, atât de important.

Creează sentimentul de încredere. Susţinerea părintelui este, bineînteles, foarte importantă, şi ea s-ar traduce prin prezenţa şi încurajarea la meciuri, indiferent de rezultatul acestora. Lăudaţi efortul mai mult decât rezultatul, şi oferiţi feedback pozitiv, înainte de cel negativ, cu care vă sfătuim să fiţi cât mai zgârciţi.

Chiar dacă juniorul e cel care se află pe terenul de tenis, şi părintele trebuie să fie pregătit din punct de vedere mental pentru a-l motiva şi susţine. Relaţia părintelui cu antrenorul trebuie să funcţioneze foarte bine, astfel încât comunicarea dintre ei să faciliteze drumul copilului către succesul în tenis.

Experienţa ne învaţă. Ce sfaturi pentru o bună evoluţie a copiilor în tenis aţi mai adauga?

www.tenisaxyall.ro

Despre Tenis Axyall

Vezi Altceva

Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, testat pozitiv cu Coronavirus

Novak Djokovic Adria Tour, a continuat vineri cu anunțul că antrenorul lui Novak, fostul campion la Wimbledon …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.