Acasa / Produse / 5 beneficii pe care ti le aduce tenisul

5 beneficii pe care ti le aduce tenisul

Set an access token first5 beneficii pe care ti le aduce tenisul

tennis_court

De-a lungul istoriei tenisul a fost denumit ca un sport pe care-l poti practica o viata intrega. Dar este adevarat? Dupa spusele oamenilor de stiinta care apartin diferitelor discilpine, tenisul este inca cel mai bun sport pe care cineva alege sa-l adopte

Beneficiile:

1. Persoanele care aleg sa participe la jocuri de tenis trei ore pe saptamana (la o intensitate viguroasa moderata) isi injumatatesc riscul de deces din orice cauza naturala, conform spuselor fizicianului Ralph Paffenbarger de la Universitatea Harvard, Scoala de sanatate publica. Paffenbarger nu a studiat numai 10.000 de indivizi  pe o perioada de 20 de ani, dar a si finalizat peste 150 de maratoane dupa varsta de 45 de ani.

2. Jucatorii de tenis au luat puncte mai mari si la vigoare, optimism si incredere, pe cand rezultatele in depresie, manie, confuzie, anxietate si tensiune au fost mai mici fata de alti atleti, dupa studiul doctorului  Joan Finn si al colegilor facut la Universitatea de stat Southern Connecticut .

3. Oamenii de stiinta de la Universitatea Illinois au realizat un studiu din care reiese ca tenisul mizeaza pe vivacitate si gandire tactica, generand noi sinapse ale neuronilor, asadar promovand o viata de dezvoltare continua a creierului.

4. Doctorul Jim Gavin, autorul cartii “Obisnuinta exercitiului”, spune ca tenisul intrece golful, patinatul si multe alte sporturi, dezvoltand caracteristici pozitive ale personalitatii

5.Tenisul de performanta arde mult mai multe calorii decat aerobicul, cicling-ul, mersul pe role conform studiilor pe consumul de calorii.

Este oare un prilej de uimire faptul ca oamenii de stiinta si fizicienii din intreaga lume considera tenisul ca cea mai sanatoasa activitate la care poti sa iei parte? Este foarte probabil ca si alte sporturi sa asigure beneficii de sanatate excelente, precum si sa stimuleze cresterea mintala si emotionala. Dar niciun alt sport nu a primit atat de multe aclamatii pentru avantajele fizice, mentale si emotionale.

Asa ca…hai la tenis!

www.tenisaxyall.ro

Despre TenisAxyall Blog

Blog dedicat tenisului de camp

Vezi Altceva

Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, testat pozitiv cu Coronavirus

Novak Djokovic Adria Tour, a continuat vineri cu anunțul că antrenorul lui Novak, fostul campion la Wimbledon …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.