Acasa / Produse / Prezenta parintilor la antrenamente si meciuri

Prezenta parintilor la antrenamente si meciuri

 Prezenta parintilor la antrenamente si meciuri

Se vorbeste foarte des despre rolul pe care parintii il au in dezvoltarea micutilor jucatori de tenis. In lumea tenisului parerile sunt impartite, unii afirmand faptul ca parintii nu trebuie sa se amestece in antrenamentele copiilor, iar altii spunand ca acestia trebuie sa aiba un rol extrem de important. Adevarul este undeva la mijloc. Si atunci este necesara prezenta parintilor la antrenamente si meciuri? Da, dar nu la toate. Nu putem da o cifra exacta la cate meciuri si antrenamente sa participe parintii, insa o cifra aproximativa ar fi la jumatate dintre acestea.

Daca parintele asista la fiecare antrenament si meci, copilul se obisnuieste cu acest lucru si se uita pe margine dupa fiecare punct, sau uneori chiar si in timpul punctelor. In acest sens, tanarul jucator isi pierde din concentrare, gandindu-se mai mult la parerea parintilor despre punctul tocmai jucat.

_68423802_tomic

John Tomic, asistand la antrenamentul fiului sau, Bernard

Cateva sfaturi pentru parintii care asista la antrenamente si meciuri:

La antrenament parintele are datoria de a-si urmari cu mare atentie copilul, deoarece acesta are nevoie sa simta ca munca lui este urmarita. In niciun caz parintele nu va avea alte activitati pe marginea terenului, deoarece in acest sens copilul poate sa creada ca nu este pe primul plan, iar antrenamentele sale nu sunt la fel de importante precum activitatea pe care o face tatal sau pe marginea terenului(vorbit la telefon, ascultat muzica, citit ziarul, etc.). De asemenea, parintele este un simplu observator, si nu trebuie sa dea sfaturi de pe margine. Momentul pentru acestea este la finalul antrenamentului, cu mult calm.

La meciuri, parintele sta nici prea aproape, nici prea departe de teren si urmareste cu mare interes meciul. Prin atitudinea lui, acesta nu trebuie sa puna presiune asupra copilului. Nu trebuie sa gesticuleze pe margine la gresesile copilului, ci trebuie sa il incurajeze mereu indiferent de scor. In cazul in care antrenorul este prezent la meci, parintele nu da niciun fel de sfat si il lasa pe antrenor sa isi faca treaba asa cum stie mai bine.

Este foarte important si modul in care parintele ii explica copilului anumite greseli. Copiii vor mereu sa castige fiecare meci, asadar uneori forteaza si mai apar greselile. Insa ceea ce trebuie sa inteleaga parintii e faptul ca uneori dorinta mare a copilului de a castiga este de fapt spima de a nu pierde de frica parintelui sau a antrenorului. De asemenea copilul trebuie educat in spiritul fair-play-ului, deoarece atitudinea lui din teren se va regasi in viitor si in afara terenului de joc. Nu este bine sa va incurajati copiii sa se bucure pentru puncte castigate nemeritat, sau sa aiba o atitudine de genul „si adversarul face asta sau aia”.

 

www.tenisaxyall.ro

Despre TenisAxyall Blog

Blog dedicat tenisului de camp

Vezi Altceva

Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, testat pozitiv cu Coronavirus

Novak Djokovic Adria Tour, a continuat vineri cu anunțul că antrenorul lui Novak, fostul campion la Wimbledon …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.