Acasa / Produse / Inertia unei rachete de tenis

Inertia unei rachete de tenis

BALANCE

O lovitura in tenis poate fi privita ca o lupta intre jucator si minge pentru a roti racheta. Inertia este rezistenta la miscare( brusca ) in cerc. Miscarea circulara are loc in jurul unui centru de rotatie, sa spunem capatul manerului. Cand aplici forte egale asupra manerelor a doua rachete de tenis cu inertii diferite, racheta cu greutatea in miscare mai mare va accelera mai putin si se va roti mai incet in jurul centrului de rotatie. Racheta cu inertie mai mica va accelera mult mai repede. Cu alte cuvinte, o greutate in miscare mai mare inseamna o manevrabilitate mai scazuta, iar o inertie mai mica inseamna o manevrabilitate ridicata.

Dar mingea aplica forta asuprea rachetei de asemenea. Si se aplica acelasi principiu. Cu cat inertia este mai mica, cu atat va fi mai usor pentru minge sa miste racheta, iar daca inertia este mai mare, va fi mai greu pentru minge sa modifice miscarea rachetei.
Pana la urma se ajunge la un compromis: o inertie mai mica rezulta intr-o accelerare mai mare a rachetei de tenis si a vitezei de rotatie, dar mai mult soc ( datorita decelerarii cauzate de minge si a fortei de impact mai mare cauzate de viteza crescuta). O greutate in miscare mai mare rezulta intr-o accelerare si viteza de rotatie mai mica, dar socul este mai mic datorita unei decelerari reduse cauzata de forta de impingere exercitata de mingea de tenis asupra rachetei intr-o rotatie circulara opusa.

De asemenea puterea(forta) necesara este influentata de inertie. Cu o greutate in miscare mai mica, puterea trebuie generata mai mult din viteza de rotatie. O inertie mai mare face ca racheta insasi sa ofere mai multa putere.
Frumusetea personalizarii unei rachete de tenis vine din faptul ca poti usor sa experimentezi si sa gasesti metoda care se potriveste cel mai bine stilului tau de joc.

www.tenisaxyall.ro

Despre TenisAxyall Blog

Blog dedicat tenisului de camp

Vezi Altceva

Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, testat pozitiv cu Coronavirus

Novak Djokovic Adria Tour, a continuat vineri cu anunțul că antrenorul lui Novak, fostul campion la Wimbledon …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.