Acasa / Produse / Poate fi racordajul orizontal & vertical folosit la aceeasi tensiune?

Poate fi racordajul orizontal & vertical folosit la aceeasi tensiune?

Daca utilizez un racordaj de tenis hybrid, corzile orizontale si cele verticale trebuie sa aiba acceeasi tensiune sau pot folosi tensiuni diferite?

racordaj-tenis

               Aceasta este o intrebare pe care o intalnesc destul de des, in special de cand racordajele de tenis hybrid au devenit populare printre jucatorii de toate nivelele. Raspunsul simplu este da, poti racorda folosind tensiuni diferite pentru corzile orizontale si cele verticale, insa recomand ca diferenta dintre tensiunea orizontala si cea verticala sa nu fie prea mare. Daca doresti sa experimentezi cu diferite tensiuni verticale si orizontale, sfatul meu este ca diferenta de tensiune dintre racoradjele orizontale si cele verticale sa nu fie mai mare de 1 kg.

               Motivul pentru care fac aceasta recomandare este pentru a reduce tensiunea inegala ce se exercita asupra ramei. Jucatorii de tenis cu mai multa experienta, care joaca de mai mult timp sunt constienti de faptul ca, odata ce o coarda de tenis se rupe, tot racordajul trebuie taiat pentru a elibera tensiunea de pe rama. Este necesar deoarece in momentul in care o coarda se rupe, celelalte din jurul sau slabesc de asemenea, in timp ce cele mai departate raman in tensiune, rezultand intr-o rama tensionata inegal.

                 Similar, racordand corzile verticale si cele orizontale folosind tensiuni mult diferite va exercita forte inegale asupra ramei si va cauza distorsiune care deterioreaza si distruge rama in timp. Odata ce o rama de tenis devine distorsionata, defectul este de obicei permanent si rama nu mai poate fi folosita.

                 Deci, revenind la intrebare: da, este in regula sa experimentezi cu tensiuni diferite pentru corzile verticale si cele orizontale, insa este important ca diferenta dintre tensiuni sa fie minima protejand astfel rama pentru o perioda mai mare de timp.

www.tenisaxyall.ro

Despre TenisAxyall Blog

Blog dedicat tenisului de camp

Vezi Altceva

Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, testat pozitiv cu Coronavirus

Novak Djokovic Adria Tour, a continuat vineri cu anunțul că antrenorul lui Novak, fostul campion la Wimbledon …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.